Начало / Свят / Успехът на книгите на Стиг Ларшон провокира научна конференция

Успехът на книгите на Стиг Ларшон провокира научна конференция

Форумът се организира от Университета на Калифорния

Конференция, провокирана от огромната популярност на скандинавската криминална литература, ще се проведе в Университета на Калифорния, Лос Анжелис (ULCA), пише latimesblogs.latimes.com. Тя ще бъде под надслов „Стиг Ларшон и скандинавската криминална литература” и ще бъде презентирана от катедрата по скандинавистика в аулата на университета.

Конференцията се открива на 20 май и ще продължи до неделя. Основната част ще бъде водена от Даниел Алфредсон, режисьор на шведските филмови адаптации на бестселърите от трилогията „Милениум“ на Ларшон.

Други водещи теми ще бъдат: „Представяне и разследване: Епистемология на скандинавската криминална балетристика”; „Решаване на престъпления в саги: Общество, закон и повествование в ранна Исландия”; „Конвенционално и неконвенционално: Лисбет Саландер и нейните сестри в криминалните книги”; „Има ли място за лошото ченге? Съвременна финландска балетристига и желание за реализъм” и „Незаконният хероин: Лисбет Саландер, Ясперсен и екологията на престъпленията”.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …