Начало / Свят / „Quercus” е издателство на година във Великобритания

„Quercus” е издателство на година във Великобритания

Книжарниците „Sainsbury’s” са най-успешните

Издателство „Quercus” получи наградата за издателство на годината във Великобритания, съобщи thebookseller.com. Призът беше връчен на церемония, провела се вчера вечерта в хотел „Хилтън” в Лондон, в присъствието на 600 представители на бизнеса. „Quercus” регистрира 100% растеж през последните 12 месеца и се превърна в единадесетата по големина издателска къща в Обединеното кралство. „Те имат показателите, при тях работят правилните хора и имат нужния ентусиазъм”, е коментарът на журито. „Quercus” се развиха като издателство благодарение на трилогията на Стиг Ларшон, която ги измъкна от сигурен фалит.

„Sainsbury’s” от своя страна бяха наградени за най-добра книжарница. Те бележат скок на продажбите с над 33%. „Трябва да се радваме, защото освен че ни предлагат правилното място да си купим книги, също ни предлагат и място, където да прекараме добре времето си”, са мотивите на комисията.

Наградата за детско издателство на годината отиде при „Penguin Children’s Books”. „Simon & Schuster” са с наградата за цялостен принос.

Редактор на годината е Клара Фармър за нейното управление на „Chatto & Windus”. Призът „Орион” за литературен агент получи Робърт Кърби от „United Agents”.

„Въпреки бързо променящият се пазар, носителите на тези награди са се доказали като иновативни и успешни в трудни времена за нашия бизнес”, заяви главният редактор и ръководител на събитието Нийл Дени.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

216752_b

От купчинката с непрочетени: Среща със сладкодумната Амели Нотомб

„Попитай сърцето” е за това как обичаме Белгийската писателка по правило пленява с всичко написано …