Начало / България / Излезе третата поетична книга на Мирослава Исидорова

Излезе третата поетична книга на Мирослава Исидорова

Премиера на „До Щастливеца и обратно” е в „Хеликон-Витоша”

Поетичната книга „До Щастливеца и обратно” на Мирослава Исидорова ще бъде представена в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” на 19 май, четвъртък, от 18 ч. Това е третата стихосбирка на Исодорова. Водещ на премиерата ще бъде Петър Велчев – литературен критик, поет, преводач.

„Един чист лирически глас без дрезгави дързости, без шумни емоционални претенции, без изсилвания и демонстрации на женското начало.
Нито една излишна дума, нито един пищен епитет, метафорите са умерени, защото са в мярката на преживяването, не го „украсяват“ допълнително, не търсят да ни шашнат с необикновени ефекти”, е коментарът Велчев за „До Щастливеца и обратно”.

Мирослава Исидорова публикува от гимназиалните си години, започвайки от в. “Средношколско знаме”, сп. “Родна реч”, “Студентска трибуна”, “Пулс”, сп. “Читалище”, алманах “Дружба” и др. Участва в сборни поетични антологии, превеждана е на руски и английски. Нейни стихове са излъчвани по БНР – програма “Хоризонт” и “Хр. Ботев”.
Автор е и на “Друг живот”, “Рамка без картина” и над 100 публицистични текста. Завършила е “Библиография и библиотекознание” и магистърска програма в сферата на книгоиздаването – “Мениджмънт на печатните комуникации”. Работила е и работи като коректор, редактор, библиотекар.В момента е Аналитичен специалист в ЦУБ “Св. Климент Охридски”.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …