Начало / Свят / Джоан Роулинг предпочита да вечеря с Дъмбълдор, а не с Хари Потър

Джоан Роулинг предпочита да вечеря с Дъмбълдор, а не с Хари Потър

„Винаги съм казвала, че Хърмаяни прилича на мен като млада”, признава авторката на култовата поредица

Авторката на книгите „Хари Потър” Джоан Роулинг разкри кой е нейният любим персонаж от поредицата. Изненадващо или не, тя е посочила момчето-магьосник. Но въпреки този факт, Роулинг признава пред британското издание „Гардиън”, че би искала да вечеря с директора на училището за магии и вълшебства Албус Дъмбълдор.

„След като завърших поредицата мога да кажа, че Албус Дъмбълдор е човекът, с когото бих вечеряла. Имаме много за какво да си говорим. Пък и ще е страхотно да ми даде някой съвет. Мисля, че всеки би искал да има един Дъмбълдор в живота си”, коментира тя.

Роулинг казва още, че Хърмаяни Грейнджър прилича най-много на нея. „Винаги съм казвала, че Хърмаяни прилича на мен като млада. Моят образ беше такъв – на знаеща всичко по всички въпроси. Но под черупката и на двете ни се крие голяма неувереност и страх да не сгрешим, както мисля, че вече е ясно на всички”.
По данни на проучване на нейното издателство – „Bloomsbury” – най-обичаният герой от въпросните книги е не Хари Потър, а неговият най-добър приятел Рон Уизли. „Изненадана съм от този факт, но Рон е като цяло по-харесван”, казва Роулинг.

Книгите от поредицата „Хари Потър” са продадени в над 400 милиона екземпляра по целия свят и са преведени на 69 езика, твърдят от издателството.

Фото: en.wikipedia.org

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …