Начало / Свят / Журналист написа биография на Пол Макартни

Журналист написа биография на Пол Макартни

Музикалният журналист Пол Дю Нойър ще публикува биография на големия музикант Пол Макартни, съобщи thebookseller.com. Книгата ще бъде озаглавена „Conversations with McCartney” и ще излезе на англоезичния книжен пазар на 24 септември. Тя ще бъде издадена от „Hodder & Stoughton”. Изданието ще бъде базирано на разговори и интервюта на автора с Макартни, който е и негов личен приятел.

През 1989 г., когато Дю Нойър бил още начинаещ в своята професия, публицисти на Макартни се свързали с него и го поканили да интервюира бившия „Бийтълс”. Той допаднал на легендарния китарист и двамата продължили да се срещат през годините. Дискутирали както музика, така и лични въпроси като отношенията на Макартни с неговата съпруга Линда и с Джон Ленън. Книгата била написана „с разрешението и благословията на Пол Макартни”, казва Нойър. Той допълва:

„Десетилетията, които прекарах близо до Пол Макартни, бяха привилегия за мен както от професионална гледна точка, така и като фен. Събрах на едно място нашите интервюта и разговори, някои от които ще бъдат публикувани за първи път, защото те ще нарисуват един завършен портрет на един от най-великите музиканти на нашето време. Благодарен съм на Пол за неговата откровеност, хумор и уникална перспектива.”

Свързани заглавия
Най-голямата дъщеря на Пол Макартни публикува книга с вегетариански рецепти