На фокус
Начало / Свят / Бум на книги за сватбата на Уилям и Кейт

Бум на книги за сватбата на Уилям и Кейт

8 издания за събитието са на британския книжен пазарОсем книги за сватбата на принц Уилям и Катрин Мидълтън, която ще се състои в петък, 29 април, излязоха на пазара, пише „Телеграф”. Британското издание е настроено много критично към тях. Според вестника те са написани от „слаб имитатор на Даниел Стийл с неизлечима мозъчна болест”.

Първите две книги са „The Making of a Royal Romance” на Кейти Никъл и „William and Kate: the Love Story” на Робърт Джобсън. Още в заглавията, се вижда че в първото има грешка. Няма романс или история – принц Уилям се жени за първата си приятелка, което от литературна гледна точка е просто скучно.

Следващата книга е „Royal Wedding: a Dress-up Dolly Book” – четиво за това как ще са облечени. Иначе казано – тъпият Кен и грозната Барби. Кому бе нужно, продължават разсъжденията си от „Телеграф”.

По реда следва „Knit Your Own Royal Wedding” на Фиона Гобъл. Как да си направим сами такава сватба. Интересен глагол – занитвам (knit – англ.). Дали Гобъл работи върху следващо произведение, което ще се казва „Занити сам своите тиранти”?

Стигаме до „Little Miss Princess and the Very Special Wedding” и „A Royal Wedding” – струват ли и цент книги с подобно заглавие? Първата е за принцеса, която не иска да бъде принцеса, втората е еротични истории. Без коментар.

Следва „A Royal Match” на Тюн О’Конъл. Разказва се за четиринадесетгодишна ученичка, която се среща с принц Фреди. Фреди я харесва, защото веднъж го е ударила по главата…с меч!

Последната книга е „Kate & Wills: Up the Aisle” на Алисън Джаксън. Фотографии на двойката. Снимките на Джаксън са като направени от любител, който не разбира от фотография, но поне са автентични.

„Безумни книги, но ако все пак искате да си ги купите, можете да го направите на нашия сайт“, иронизира „Телеграф“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …