Начало / България / „Фама” пуска 5 пиеси от Елин Рахнев

„Фама” пуска 5 пиеси от Елин Рахнев

Сборникът ще излезе на Пролетния панаир на книгата„Фама” подготвя за печат томче с избрани драматургични текстове от Елин Рахнев, проект, който ще види бял свят по време на пролетния Панаира на книгата. В сборника са включени 5 пиеси от различни периоди от развитието на писателя – както по-ранните „Боб” и „Прозорецът на Йонеско”, така и „Тест”, последният му театрален хит, който в момента се играе в „Сатирата”.

В томчето още са „Фенове”, вече 9-ти сезон в „Сълзата” и „Маршрутка”, постановка на незабравимия режисьор Пламен Масларов, която също не слиза от сцената повече от 4 години.

Елин Рахнев е роден на 3 юли 1968 г. в София. Завършил е Специална педагогика в СУ „Св. Кл. Охридски“, а по-късно учи режисура в НАТФИЗ в класа на Крикор Азарян.Работил е като журналист във вестниците „Денят“ и „Континент“. Четири години е издател и главен редактор на „Витамин Б“ – списание за литература и поезия. Три години е бил драматург на Народния театър „Ив. Вазов“, където създава „Театър на последния етаж“. От 2006 г. до 2009 г. е драматург на „Сатирата”. Автор е на стихосбирките „Съществувам“, „Развяване на минзухара“, „Октомври“ и „Канела“ (2008) .. Пиесите и стиховете му са преведени на над 20 езика.

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …