Начало / Свят / Племе съди Грег Мортенсън

Племе съди Грег Мортенсън

Американските власти разследват благотворителната дейност на два пъти номинираният за Нобелова награда писател

Грег Мортенсън ще бъде съден от племето, за което той твърде, че го е отвличало, съобщи „Гардиън”. Той е обвинен, че голяма част от автобиографията му е измислица.

Авторът на „Три чаши чай” пише, че е отвлечен от талибани в Узиристан, Пакистан през 1996 година. Мансур Кхан Махсуд е изследовател и специалист по талибанските племена. Той е и от такъв произход. Махсуд твърди, че талибани не е имало в този район преди 2002 година, след инвазията на САЩ в Афганистан.
„Той беше гост на селото, живя там 10 дни, като прави снимки и разглежда забележителности. С него беше мой роднина. Мортенсън си прекарваше, смея да твърдя, доста добре. Ако беше малко преувеличил, това би било простимо”, казва Махсуд. „Но всичко, което казва е лъжа, от А до Я. Описани сме като андити, които пушат трева. Мортенсън опозори мен, моето семейство и моето племе”, продължава той.

Изследователят ще се свърже с адвокат в САЩ и ще заведе дело срещу Грег Мортенесън. В момента американските власти разследват благотворителната дейност на два пъти номинираният за Нобелова награда писател.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …