Начало / Свят / E Л Джеймс е спечелила близо 10 милиона лири за година

E Л Джеймс е спечелила близо 10 милиона лири за година

Сексът продава. Поредното доказателство за това е авторката на трилогията „Петдесет нюанса сиво“  Е Л Джеймс, съобщава в. „Гардиън“. Бившата английска домакиня е спечелила близо 10 милиона лири от работата на компанията си „Fifty Shades Ltd“ само през изминалата година, твърди изданието. Фирмата й е оценена на борсата за 20 милиона паунда.

52-годишната Джеймс е заработила за себе си 2,6 милиона паунда, срещу 3,2 милиона за 2013 г. тя е дала почти 1 милион от парите си за благотворителност. 2014 г. се оказа не особено добра финансово за нея, тъй като година по-рано приходите на компанията й са били 25 милион паундаа. Очаква се това да се промени през 2015, след като на пазара вече от седмица е новият й бестселър – “Grey”. Филмът по първата част от трилогията й с участието на Дакота Джонсън и Джейми Дорнан пък счупи боксофис класациите с приходи от над 360 милиона лири. Книгите и филмът доведоха и до засилен интерес към фен стоки като чаши, бижута, ключодържатели, бельо и тениски. На пазара се появиха и две марки вино, вдъхновени от сюжета.

Джеймс обаче все още не е най-печелившата писателка във Великобритания. Рекордът се държи от „майката“ на Хари Потър Дж. К. Роулинг, която вече е продала над 400 милиона копия от своите книги.

Свързани заглавия

Критиците са безкомпромисни към новата книга на Е Л Джеймс

Днес излиза „Grey“ – новият роман на Е Л Джеймс

Копие от ръкописа на новия роман на Е Л Джеймс е откраднато

E Л Джеймс обяви продължението на „Петдесет нюанса сиво”

Крисчън Грей предизвика наплив на туристи в Сиатъл

Трилогията на E Л Джеймс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Писател представя света на психоактивните растения

Майкъл Полан полага важни въпроси за дрогите This Is Your Mind On Plants, както се …