Начало / Свят / Шерлок Холмс оживява в „Домът на коприната“

Шерлок Холмс оживява в „Домът на коприната“

Авторът й Антъни Хоровиц е сценаристът на „Убийства в Мидсъмър“

Редакторите от „Орион” вече четат „Домът на коприната“ – продължението на приключенията на легендарния герой на Артър Конан Дойл Шерлок Холмс. Както Lira.bg писа през януари, Антъни Хоровиц, известен повече като автор на детска литература, е поел ангажимента да създаде нова книга за известния жител от „221б Бейкър стрийт” по повод на 81-годишнината от смъртта на автора му.

„Чете се на един дъх. Мисля, че ще бъде абсолютна сензация. Книгата има всички характеристики на оригинала, но е с много по-модерен ритъм и чувствителност“, заявява Джон Ууд, изпълнителен директор на „Орион”. „Къщата на коприната” ще се появи на британския пазар на 1 ноември тази година и ще бъде с твърди корици. Повествованието е в първо лице от името на доктор Уотсън. Действието се развива в старчески дом.
Хоровиц, който в момента е на турне в САЩ, обяви заглавието на книгата в предварително заснето интервю, което бе излъчено на Панаира на книгата в Лондон. Той признава своята привързаност към приключенията на Холмс.

Българските читатели го познават задочно – Хоровиц е сценарист на популярните телевизионни серии „Убийства в Мидсъмър”.

Фото:bbc.co.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …