Начало / Свят / Ами ако принцеса Даяна е жива?

Ами ако принцеса Даяна е жива?

„Неразказаната история” на Моника Али е новото предизвикателство на британския пазар

Какъв би бил животът на принцеса Даяна, ако не беше загинала в катастрофа през 1997 г., е сюжетът на последния роман на британската писателка от бангладешки произход Моника Али. „Неразказаната история” е вече на британския книжен пазар. Книгата се очакваше с нетърпение, защото ореола на Даяна, въпреки времето, все още не е помръкнал.

Номинираната за награда „Букър” през 2003 г. Али е силно завладяна от личността на уелската принцеса. „Изключителна жена, която промени начина, по който гледаме на кралското семейство“. „Разбира се, моят роман е основан на реалния живот на Даяна. Но моята принцеса е измислена и се надявам да предизвика симпатия”, казва Али. „Удивително интелигентен, проницателен … Той е брилянтен”, възкликва критикът Хенри Сътън в „Дейли Мирър” за книгата на Моника Али.

Тя е родена в Дака, столицата на Бангладеш, през 1967 г. Семейството й се преселва във Великобритания през 1970 г. „Неразказаната история” е четвъртата белетристична творба на Али. Носителка е на наградата „Гранта”, която се дава на млади автори за непубликуван ръкопис.

Фото:en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …