Начало / България / Нова роля за Илия Деведжиев

Нова роля за Илия Деведжиев

Актьорът ще бъде гид в книжарницата на „Хеликон“ в Русе

Уникалният Mr. Илия Деведжиев , известен и като ГОСПОДИН „СМЯХ И ЗАКАЧКА“, ще бъде ВИП книжар в „Хеликон-Русе” на 13 април, сряда, от 17 до 19 ч. Деведжиев е определян като уникална, многопластова и мултифункционална фигура. Той е едновременно актьор и ръководил на театралната група „Камила”. Автор е на пиеси за деца и възрастни, както и на множество сценарии за празници. Носител е на не една награда за драматургия. Деведжиев е и страстен колекционер на истории и уникален хуморист и разказвач на вицове… А освен това се изявява и като писател.

Първата му книга, издадена съвместно с Бебо Лунгов, се нарича „Билет за баня“. Втората носи забавното име „Глупости на търкалета“, а последното му творение „Гатанки за отгатване от малки и големи“ съдържа 163 стихчета и гатанки в няколко раздела. Скоро на книжния пазар предстои да излезе и четвъртата му книга – отново предназначена за детската аудитория.

Наред с другите му ангажименти, на Илия му остава време и да списва своите три блога http://idevedji.blogspot.com/, http://childevedji.blogspot.com/ и http://dotamiobratno.blogspot.com/.

За себе си той казва:
„РОДЕН съм през зимата, обичам лятото,
но любимият ми сезон е есента.
ИДВАМ от планината, живея на реката,
но обичам морето.
УЧИХ за инженер, станах актьор,
но най-много обичам да подреждам думи.
УБИЙ МЕ, АКО ЗНАМ ЗАЩО…”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …