На фокус
Начало / България / Авторът на „Явлението Петя Дубарова” ще дава безплатни литературни съвети

Авторът на „Явлението Петя Дубарова” ще дава безплатни литературни съвети

Добрина Топалова става ВИП книжар в „Хеликон-Бургас” за час

 

„Забележителна жена, страхотен преподавател” – това е само една случайно намерена в интернет пространството оценка за Добрина Топалова. За себе си тя казва лаконично:„Родена съм през 1958 г. в Българово, Бургаска област. Завършила съм българска филология във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Работя като учител в училище с хуманитарно-естетически профил в Бургас”.

Но Добрина Топалова е не само добър преподавател, но и литературен изследовател и критик. Тя е първият автор, който критично изследва творчеството на рано отишлата си
от този свят Петя Дубарова. Двутомникът „Явлението Петя Дубарова” беше посрещнат с възторг от широката публика и от критиката. Рецезент на изследването е проф. Светлозар Игов.

Във вторник, 12 април, бургаските почитатели на добрата книга ще имат привилегията да се срещнат лично с г-жа Топалова. Тя ще бъде в книжарницата на „Хеликон” от 17 до 18 ч в качеството си на литературен консултант. Нейната ерудиция е впечатляваща, така че възползвайте се от възможността да получите качествени съвети – няма да съжалявате.

Фото: www.public-republic.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dbad7806e1bbb620ed0bfc29ba56d187

Писателят Дмитрий Глуховски: Политиците в Москва са самовлюбени, но прагматични

„Метро 2033“ отново е хит в руските книжарници Авторът сега е на неизвестно място, тъй …