Начало / България / Авторът на „Явлението Петя Дубарова” ще дава безплатни литературни съвети

Авторът на „Явлението Петя Дубарова” ще дава безплатни литературни съвети

Добрина Топалова става ВИП книжар в „Хеликон-Бургас” за час

 

„Забележителна жена, страхотен преподавател” – това е само една случайно намерена в интернет пространството оценка за Добрина Топалова. За себе си тя казва лаконично:„Родена съм през 1958 г. в Българово, Бургаска област. Завършила съм българска филология във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Работя като учител в училище с хуманитарно-естетически профил в Бургас”.

Но Добрина Топалова е не само добър преподавател, но и литературен изследовател и критик. Тя е първият автор, който критично изследва творчеството на рано отишлата си
от този свят Петя Дубарова. Двутомникът „Явлението Петя Дубарова” беше посрещнат с възторг от широката публика и от критиката. Рецезент на изследването е проф. Светлозар Игов.

Във вторник, 12 април, бургаските почитатели на добрата книга ще имат привилегията да се срещнат лично с г-жа Топалова. Тя ще бъде в книжарницата на „Хеликон” от 17 до 18 ч в качеството си на литературен консултант. Нейната ерудиция е впечатляваща, така че възползвайте се от възможността да получите качествени съвети – няма да съжалявате.

Фото: www.public-republic.com

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …