Начало / Свят / Изложба на Мери Попинз отвори врати в обществена библиотека в Ню Йорк

Изложба на Мери Попинз отвори врати в обществена библиотека в Ню Йорк

Изложба на обичаната героиня Мери Попинз отвори врати в Ню Йорк, съобщи adweek.com. Героинята придобива популярност от незабравимите детски романи на Памела Травърз. Изложбата е в помещението за детска литература на главния обект на „New York Public Library“, в центъра на Манхатън.

Сред интересните вещи е чадър, който е бил притежание на авторката. Той е точно такъв, какъвто е използвала героинята, за да лети в книжките. Чадърът е дарен на библиотеката през 1972 г. Също така дървената холандска кукла на Травърз, използвана за модел от илюстраторката Мери Шепърд, нарисувала илюстрациите на класическите романи. Други илюстрации на художничката също са част от изложбата. Тя ще продължи да бъде в Ню Йорк до есента.

Мери Попинз е персонаж от 8 книги на Памела Травърз, известна още като П. Л. Травърз, излезли между 1934 и 1988 г. Тя е магическа бавачка, с помощта на която децата на семейство Банкс изживяват много вълшебни и забавни моменти. Историите за Мери Попинз са адаптирани на големия екран и на театралната сцена. През 2013 г. филма „Спасяването на мистър Банкс“ показа дългия спор на Травърз с Уолт Дисни относно филмирането на нейните книги.

Свързани заглавия
Памела Травърз: За мен няма отговори, а само въпроси
Излиза непубликуван разказ за прототипа на Мери Попинз

Книги от Памела Травърз тук