Начало / Свят / „Империята Калдерон“ бестселър в Германия

„Империята Калдерон“ бестселър в Германия

„Ди Велт“: Прозата на Леа Коен е като тази на Херта Мюлер

Когато в началото на годината Леа Коен, музиковед и бивш дипломат, но и автор на интригуващи романи, представи в Берлин немското издание на книгата си „Империята Калдерон”, издателите й едва ли са се надявали на толкова масов читателски успех. И на толкова похвали в германските медии. Факт е обаче, че вече четири месеца „Империята…” не само е в десетката на най-продаваните книги в Германия, но според класацията на в. „Хамбургер Тагеблат“, тя е скочила от 9-то на 6-то място. И е задминала най-новите романи на известни писатели като Хенинк Манкел и Ричард Прайс.

В същото време изданието на германските библиотеки препоръча книгата като едно от най-добрите летни четива, докато „Справочник на немския турист“ я включи в новия си брой с препоръката: „Ако възнамерявате да посетите България и желаете да научите нещо повече за нейната история, сложете в куфара си и „Империята Калдерон“ от Леа Коен“.

„Берлинската литературна критика” пуска втора положителна рецензия за книгата като този път я помести на първа страница, плюс снимка на авторката. От своя страна „Ди Велт” сравни прозата на Леа Коен с тази на нобелистката Херта Мюлер. А „Вествалише нахрихтен“ и „Мюнстерлендише фолксцайтунг“ определят романа като „изключително свежа нота в модерната литература, която свързва историческия разрез, криминалния сюжет и автентичността на разказаното.“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …