Начало / България / Фалшификат на най-скъпо продадената картина в света идва във Варна

Фалшификат на най-скъпо продадената картина в света идва във Варна

Един от посетителите на изложбата ще спечели копие на световен шедоьвър


Пролетна изненада е подготвил за почитателите на художественото изкуство от Варна проф. Даниеле Донде. Световно известният италиански художник и неговият съдружник в бизнеса с уникалните фалшификати д-р Койчо Белчев ще подредят поредната си изложба във фойето на Гранд хотел „Димят” на 17- ти март / четвъртък/. Всеки, посетил изложбата до 22 март, ще получи номер за участие в томбола с много изненади. Лотарията ще се разиграе в 18 часа, тогава ще бъде определен и късметлията, спечелил голямата награда. Каква е тя организаторите не споделят, за да бъде изненадата истинска. Но, заобиколени от копия на най-скъпите шедьоври е логично присъстващите да допуснат, че той ще си тръгне с картина на Ван Гог, Моне или Дега. Не за милиони евро, защото ще е фалшификат. Но със сертификат, удостоверяващ нейната уникалност.

Пролетната изложба – разпродажба на фалшивите шедьоври ще присъства в хотел „Димят” от 17 до 27 март. Този път към колекцията от импресионисти, наред с вече известните на българската публика фалшификати на картини от Клод Моне, Ван Гог, Реноар, Пол Гоген, Пол Сезан и Едгар Дега, изложбата ще представи и копия на шедьоврите на Тулус Лотрек.

За първи път варненци ще видят копия на руския „Передвижник” Иван Шишкин и на мариниста и баталиста Иван Айвазовски. Изложбата ще съдържа и няколко фалшификати на Владимир Димитров – Майстора и Мърквичка. Тук ще бъде и портретът на Адел Блох-Бауер, чийто оригинал, нарисуван от Густав Климт, продължава да е най-скъпо продадената картина в света /135 млн. долара/ . Освен от Климт австрийското изкуство от началото на миналия век ще бъде представено от картини-фалшификати на Егон Шиле.

Сред близо 30-те картини-копия в изложбата ще бъде представено и авторското творчеството на проф. Донде. След като ценителите по света видяха инкрустираните с камъни Сваровски или обсипани с брокат портрети на най-харизматичните жени на нашето съвремие, сега италианският художник ще представи в България поредния си експеримент – изрисувани стари струнни инструменти, които вече се превръщат в моден акцент в интериора на Западна Европа.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …