Начало / България / 100% патриотизъм на премиерата на „История на България. Енциклопедия за малки и пораснали деца”

100% патриотизъм на премиерата на „История на България. Енциклопедия за малки и пораснали деца”

Стефан Цанев: „Дано това е знак за нова възраждане”

Столичната книжарница „Хеликон-България” се оказа тясна да побере желаещите да присъстват на премиерата на „История на България. Енциклопедия за малки и пораснали деца”, която се проведе в четвъртък, 10 март. Издателят „Световна библиотека-София” и авторите на книгата доц. Пламен Павлов и Райна Манджукова организираха нестандартно представяне на енциклопедията – музикални импресии на китара и пиано, поетични рецитали по Вазов, архивни записи и разкази от текста на книгата.

Всичко това предизвика повишено патриотично въодушевление сред присъстващите. Поетът и писател Стефан Цанев, който беше специален гост на премиерата, заяви, че „История на България. Енциклопедия за малки и пораснали деца” повишава националната гордост, така както е била през Възраждането. „Дано това е знак за нова възраждане. Тази книга представя историята на България с гордост, но и с научна точност, и чист език. Фактите са украсени с хубави рисунки. Прочетох я с голям интерес”, добави авторът на станалите хит на книжния пазар „Български хроники”.

Историкът Пламен Павлов похвали художественото оформление на енциклопедията и подчерта, че текстовете са плод на дълга работа. „Търсихме универсална аудитория. Надявам се книгата да има добра съдба”, каза Павлов. Екип на телевизия „Скат” филмира необичайната премиера.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …