Начало / Свят / Йоко Оно продаде личната кореспонденция на Джон Ленън

Йоко Оно продаде личната кореспонденция на Джон Ленън

Книгата ще излезе през октомври 2012 г.

Джон Ленън винаги е бил обстоятелствен – многословен в интервютата, плодовит в прозата. Сега за първи път феновете ще могат да четат личната му кореспонденция – при това целия обем от писмата му, пише „Гардиън”. Това щастие обаче се случва след „жестока война” на наддаване между водещите световни издателства.
Йоко Оно е продала правата за публикуване на колекцията от писма на великия бийтълс, които дават ненадминат поглед върху всекидневния му живот – характер, тревоги и надежди. Японката е собственик на правата върху интелектуалната собственост на Ленън, но е била убедена да продава от Хънтър Дейвис, биографа на „Бийтълс”. Емисари от най-големите издателства лично са ходили в дома на шотландеца в Северен Лондон с оферти, но от „Ориън” са били най-убедителни.
Издателите държат в тайна за колко са купили авторските права, но в английските медии сумите варират от 500 000 до 1 милион паунда. Алън Самсон от „Ориън” твърди, че: „тези писма никога не са били събрани и отпечатвани на едно място досега и в по-голямата си част те никога не са били познати на широката публика“.
Кореспонденцията ще стане достояние на читателите през октомври 2012 г. по случай 50-годишнината от излизането на култовото парче на „Бийтълс” “ Love Me Do”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …