Начало / България / Джефри Дивър праща Джеймс Бонд в Дубай

Джефри Дивър праща Джеймс Бонд в Дубай

Нова книга за легендарния агент 007 излиза в края на май

Най-привлекателният шпионин в света – агент 007, се отправя към Близкия Изток. Съдбата на знаменития Джеймс Бонд вече е в ръцете на майстора на трилъра Джефри Дивър. Американският автор придоби световна слава с романите „Гробна тишина” и „Колекционерът”. Дивър е поредният писател, който ще продължи делата на известния герой, чийто баща е Йън Флеминг. Новината всъщност е, че новата книга на Дивър е озаглавена „Карт бланш“. Тя ще бъде на пазара във Великобритания на 27 май.
„Джеймс Бонд по принцип работи като агент, който има карт бланш да действа, както намери за добре. Той избира да привлича партньори или не. Решения също ги взема сам. В моята история обаче Бонд трябва да си зададе няколко сериозни въпроса относно своята независимост. Това не е просто преследване с коли и стрелби. Героят изживява един дълбок вътрешен конфликт”, доверява Дивър пред „Гардиън”.
За първи път агент 007 ще действа в Дубай, отбелязват литературните критици. „Това е един много различен свят и бях очарован от неговата култура и архитектура”, казва Дивър. Той не крие очарованието си от Обединените арабски емирства, но отказва да даде повече информация – дали героят действа в по-бедните страни в региона, дали се бори за потъпканите правата на граждани т.н.
Дивър е получил поръчката да напише новия роман през ноември миналата година.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …