Начало / Интервюта / Шерлок Холмс по стъпките на агент 007

Шерлок Холмс по стъпките на агент 007

Антъни Хоровиц пише нов роман за легендарния герой на Конан Дойл

Шерлок Холмс, легендарният детектив на не по-малко легендарният Артър Конан Дойл, тръгва по-стъпките на магистъра по шпионаж Джеймс Бонд. Съдбата на литературния герой от ХІХ век е вече в ръцете на съвременните писатели, така както агент 007 и неговите приключения оживяват в книгите на Себастиан Фолкс, Кингсли Амис, Джон Пиърсън, Джон Гарднър, Реймънд Бенсън и Чарли Хигсън, поели щафетата от покойния Иън Флеминг.
Антъни Хоровиц, сценарист и автор на популярната детска серия за Алекс Райдър, е получил поръчката да напише нов роман за известния жител от „221б Бейкър стрийт”. Новата книга за Холмс ще бъде в книжарниците на Обединеното кралство през септември тази година, съобщава „Индипендънт”. Засега подробностите около намерения на Хоровиц се държат в тайна, за да се държат читателите в напрежение и да се изостри тяхното любопитство. Критиците предполагат, че сюжета няма да се отклони от викторианската епоха, осланяйки се на признанието на автора: „Това ще бъде първокласна загадка за съвременната публика, ще остана абсолютно верен на духа в оригинала.”
Издателите от „Орион” са сигурни, че заклетите фенове на Конан Дойл ще останат без дъх, но и героят му ще спечели нова публика.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …