Начало / Свят / Катрин Хардуик ще режисира „Писма до мъртвите с любов“ на Ава Дилийра

Катрин Хардуик ще режисира „Писма до мъртвите с любов“ на Ава Дилийра

Катрин Хардуик – режисьор на „Здрач“, „Тринайсет“ и „Червената шапчица“, и продуцентска компания „Temple Hill“ са в преговори за екранизирането на романа „Писма до мъртвите с любов“, съобщи hollywoodreporter.com. Книгата на Ава Дилийра излезе на български преди седмица.

Романът разказва за тинейджърката Лоръл, която получава за домашно по литература да напише писмо до някой, който е починал. Тя избира да пише на Кърт Кобейн, защото сестра й Мей е била луда по музиката му и също като него е починала млада. Скоро Лоръл успява да изпълни цялата си тетрадка с писма до мъртви хора като Джанис Джоплин, Хийт Леджър, Амелия Еърхарт, Джуди Гарланд и Ейми Уайнхаус, но не бърза да покаже написаното на учителката си. Само пред мъртвите тя успява да открехне вратата към своя свят, където освен споменът за вълшебното й детство се крие и изключително много тъга.

Адаптацията на сценария ще е дело на самата Дилийра.

През 2008  г. Хардуик режисира първата част от поредицата по книгите на Стефани Майер. Според hollywoodreporter.com се очертава нещо като повторно събиране на екипа на „Здрач“ – продуцентите на вампирския франчайз Марти Боуен и Уик Годфри ще работят и по „Писма до мъртвите с любов“. Последните проекти на двамата включват поредицата „Лабиринтът“, както и адаптации на романите на Джон Грийн „Вината в нашите звезди“ и „Хартиени градове“, чиято световна премиера ще бъде на 24 юли и вече се очаква с нетърпение от феновете.

Свързани заглавия

„Писма до мъртвите с любов“ от Ава Дилийра (анотация и откъс)

Зашеметяващият дебют на Ава Дилийра излиза на български

„Писма до мъртвите с любов“  тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …