Начало / България / Зашеметяващият дебют на Ава Дилийра излиза на български

Зашеметяващият дебют на Ава Дилийра излиза на български

Дебютният роман на Ава Дилийра „Писма до мъртвите с любов“ ще излезе на български, съобщи издателство „Софтпрес“.  Стивън Чбоски – автор на „Предимствата да си аутсайдер“, определя книгата  като зашеметяваща. „Писма до мъртвите с любов“ е и любимият роман на известната актриса Ема Уотсън.

„С великолепните си наблюдения за това къде може да ни отведе животът –  тъгата и триумфа, разочарованието и чудото, „Писма до мъртвите с любов“  е любовно писмо към живота“, категоричен е и  Джей Ашър („13 причини защо“).

„Идеята за тази книга се роди внезапно – заглавието дойде само, заедно с образа на момиче, което пише писма на починали известни личности, за да се справи с личната си трагедия. Очарована съм поп културата и начина, по който тя ти дава чувство за принадлежност и възможност да разбереш себе си, особено за хора, които са изправени пред травма или се чувстват изолирани по някакъв начин“ разказва Дилийра в интервю пред Entertaiment Weekly.

Ава Дилийра е родена в Лос Анджелис, но обича да казва, че един от първите ѝ спомени е за пътуването през пустинята, когато семейството ѝ се мести да живее в Ню Мексико. Започва да пише във втори клас и (доста по-късно) завършва престижна магистратура по творческо писане в Айова. През двете години, в които изучава поезия и литература, живее в чифлик, някога обитаван от Кърт Вонегът.  След като завършва, се връща в Ел Ей, където започва работа като сценарист за Стивън Чбоски. След като прочита някои от разказите ѝ, авторът на „Предимствата да бъдеш аутсайдер“, заявява: „Трябва да напишеш роман“. Същата вечер идеята за заглавието се появява в главата ѝ докато чака да премине на едно кръстовище. Започва да пише същата вечер.  Днес Ава живее в Санта Моника, в апартамент с размерите на кутия за обувки, мечтае за куче и продължава да се изумява на гледката към океана, когато се прибира от работа и се изпълва с чувство за благодарност, че е тук. „Така се чувствам и за публикуването на първата ми книга, и съм особено благодарна на вас, че сте я прочели.“

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …