Начало / Свят / Излизат разкази от младежките години на Труман Капоти

Излизат разкази от младежките години на Труман Капоти

Разкази от младежките години на Труман Капоти бяха публикувани, съобщи „Гардиън“. Забравените произведения били открити от германския издател на известния писател. 4 от разказите излязоха в новия брой на седмичника „Die Zeit“, докато „Random House“ ще издаде сборник с останалите 17 догодина. Някои от тях са излизали в училищни списания, но повечето никога досега не са били публикувани.

Творбите са открити от Петер Хааг от издателство „Kein & Aber“ и журналистката Анюшка Рошани в Обществената библиотека в Ню Йорк това лято. Те търсили изгубената първа глава от романа на Капоти „Answered Prayers“, но се натъкнали на разказите.

Днес Капоти е известен с книги като „Хладнокръвно“ и „Закуска в „Тифани“, но той придобива популярност първо именно с кратките си разкази, публикувани в изданията „Harper’s Bazaar“ и „New Yorker“. По онова време той е още тийнейджър. Авторът намира призванието си рано. Той твърди, че се научава да пише и чете още преди да тръгне на училище, започва да пише проза още на 11, а на 15-годишна възраст знаел със сигурност, че ще бъде професионален писател.

Труман Капоти е роден през 1924 г. Той е един от най-успешните представители на американската литература. Автор е на романите „Други гласове, други стаи“, „Закуска в „Тифани“, „Арфата на тревите“, „Хладнокръвно“ – документална история за пословичните убийства от 1959 г., „Музика за хамелеони“, също така на много разкази, киносценарии. Много негови творби са преведени на български. Умира през 1984 г.

Свързани заглавия
Труман Капоти: Мозъкът може да приема съвети, но не и сърцето. Любовта не познава граници

Ексхумираха телата на убийците от „Хладнокръвно” на Труман Капоти

„Хладнокръвно“ от Труман Капоти (анотация и откъс)

Актьорът Майкъл Хол записа „Закуска в Тифани”

Автентичността на „Хладнокръвно” на Труман под съмнение

Пишеща машина на Труман Капоти продадена за над 8 000 долара

Топ 10 на писателите бохеми

15 спални на известни писатели

Имение на Труман Капоти продадено за 12 милиона долара

Книги от Капоти тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …