Начало / Свят / Последният роман на Харуки Мураками се превърна в сензация в Обединеното кралство – стотици се редят на опашки пред книжарниците в полунощ

Последният роман на Харуки Мураками се превърна в сензация в Обединеното кралство – стотици се редят на опашки пред книжарниците в полунощ

Огромни опашки от стотици хора се извиха пред британските книжарници по повод публикуването на новия роман на Харуки Мураками, „Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage“, на английски език, съобщи thebookseller.com. Читателите чакаха за копие на произведението в полунощ между 11 и 12 август.

Големите книжарници в Лондон дори организираха специални мероприятия в чест на събитието. В обект в Лондон на „Foyles“ джаз група забавляваше читателите, докато те чакаха своя ред да си купят романа. Джазът е любимият музикален стил на автора Мураками. „The Big Green Bookshop“, отново в Лондон, организираха парти в часовете преди публикацията. Там беше прожектиран и филм на Аки Каурисмеки – режисьор, към който японският писател често е изразявал възхищението си.

„Waterstones“ в Глазгоу беше с увеличено работно време. Редящите се на опашка получаваха безплатно кафе и участваха в томбола за копие с автограф. С увеличено работно време бяха още книжарници в Манчестър и Единбург.

„Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage“ излезе през април 2013 г. в Япония. Там ефекта беше същия – романа се превърна в бестселър за броени часове.

 

Свързани заглавия
Излезе откъс на английски от новата книга на Харуки Мураками

Продават книга на Харуки Мураками във вендинг машини в Полша

Харуки Мураками издаде нова книга

Харуки Мураками за джаза
Градските власти в Япония нападнаха Харуки Мураками
Новият роман на Мураками е най-продавана книга в Япония за 2013 г.

Новата книга на Мураками е тотален хит в Япония
Физическата сила е важна за писателите
Нова книга от Харуки Мураками излиза през април
Харуки Мураками: Светът, в който живеем, е антиутопия

Книги от Харуки Мураками тук

Скрийншот: thebookseller.com

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …