Начало / Свят / Нова книга от Харуки Мураками излиза през април

Нова книга от Харуки Мураками излиза през април

Нова книга на Харуки Мураками ще излезе през април тази година, съобщи huffingtonpost.com, като цитира японския вестник „Asahi Shimbun”. За последно от Мураками бяха публикувани книгите от трилогията „1Q84”. Все още няма повече подробности относно новата му творба.

Тя със сигурност ще бъде преведена на английски език, но феновете ще трябва да бъдат търпеливи. Произведенията от „1Q84” излязоха през 2009 и 2010 г., но бяха преведени на английски едва през октомври 2011 г.

Никълъс Латимър, директор на „Knopf”, американското издателство на японския писател, коментира: „Няма нищо на дневен ред в момента. Не сме подписали договор за превод”. Мураками продължава да бъде основен фаворит за Нобелова награда за литература. Възможно е тази да бъде неговата година.

Харуки Мураками е японски писател и преводач, роден през 1949 г. Вестник „Гардиън” го смята за един от най-големите съвременни романисти. Българският читател го познава от творбите му от трилогията „1Q84”, както и „Норвежка гора”, „Кафка на плажа”, „Страна на чудесата за непукисти и краят на света” и др.

Свързани заглавия
Харуки Мураками: Светът, в който живеем, е антиутопия
Ежедневието на известните писатели – част І

Книгите на Мураками тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …