Начало / Свят / Бен Кингсли ще озвучава пантерата Багира в адаптация на „Книга за джунглата“ от Ръдиард Киплинг

Бен Кингсли ще озвучава пантерата Багира в адаптация на „Книга за джунглата“ от Ръдиард Киплинг

Бен Кингсли ще озвучава пантерата Багира в адаптация на класическата творба на Ръдиард Киплинг „Книга за джунглата“, съобщи „Индипендънт“. Той се е включил към проекта на „Disney“, чийто режисьор ще бъде Джон Фавро. В екранизацията на произведението ще участва още Идрис Елба като гласа на зловещия тигър Шир Хан, както и Скарлет Йохансон и Лупита Нионго.

Сборникът „Книга за джунглата“ излиза в периода 1893–1894 г. Най-известният разказ в него е историята за Маугли – момче, отгледано от животни в джунглата. Пантерата Багира е ментор и най-добър приятел на момчето. Тя го пази от опасностите, включително тигъра Шир Хан.От „Disney“ все още не са намерили подходящ актьор, който да изиграе Маугли.

„Disney“ не са единствените, които ще адаптират „Книга за джунглата“. Студиото „Warner Bros“ също работи върху филм по популярното произведение.

Бен Кингсли е британски актьор, роден през 1943 г. Той е известен най-вече с ролята си на Махатма Ганди във филма „Ганди“ от 1982 г., която му носи „Оскар“ за главна мъжка роля. Играл е още в „Списъкът на Шиндлер“, „Хюго“, „Железният човек 3“ и др. През 2000 г. е награден с Ордена на британската империя.

Свързани заглавия
Анди Съркис ще режисира филм по „Книга за джунглата“ от Ръдиард Киплинг

Ще бъдат снимани два филма по „Книга за джунглата“ от Ръдиърд Киплинг
Анди Съркис ще адаптира „Фермата на животните” от Джордж Оруел

„Дисни” ще прави игрален филм по „Книга за джунглата”

„Книга за джунглата“ и други книги на Ръдиард Киплинг тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …