Начало / Свят / Анди Съркис ще адаптира „Фермата на животните” от Джордж Оруел

Анди Съркис ще адаптира „Фермата на животните” от Джордж Оруел

Класиката от Джордж Оруел – „Фермата на животните”, ще бъде адаптирана за големия екран, съобщи mediabistro.com. Режисьор ще бъде актьорът Анди Съркис, който също така и ще участва във прожекцията. Съркис е познат на широката аудитория най-вече с ролята си на съществото Ам-Гъл във филмите по трилогията на Дж. Р. Р. Толкин, „Властелинът на пръстените”.

Проектът ще бъде осъществен от филмовото студио „Imaginarium”, създадено от Съркис и продуцента Джонатан Кавендиш.

Съркис заяви: „Изключително сме щастливи, че можем официално да обявим, че ще адаптираме тази забележителна и противоречива фабула на живот, представена в книгата. Надяваме се, че ще успеем да я представим от свежа перспектива, със силна емоция и необходимата доза хумор и сатира. Нашият талантлив екип ще се опита да покаже защо, както е казал Оруел, „някои животни са по-равни от други”.

„Фермата на животните” е роман от Джордж Оруел, публикуван през 1945 г. Тази книга е най-известната му след „1984”. Творбата е антиутопия, която подиграва и иронизира тоталитаризма. Героите, вместо хора, са животни. Самият автор описва труда си като „роман против Сталин”.

Книги от Оруел тук


Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …