Начало / Свят / Герои на Стивън Кинг оживяват и промотират новия му роман

Герои на Стивън Кинг оживяват и промотират новия му роман

Никой не познава мрачния свят на творчеството на Стивън Кинг по-добре от неговите обитатели. Сега те ще оживеят и ще представят на читателите неговия нов трилър, „Mr Mercedes”, който ще бъде на англоезичния книжен пазар от 3 юни, съобщи британският „Телеграф”. Това ще стане чрез поредица анимации, създадени от компанията „The Upside”.

В първия анимационен клип Дани Торънс, познат от бестселъра от 1977 г. „Сияние”, ни дава няколко улики затова кой е г-н Мерцедес. Това е прякора на новия злодей на Кинг – маниак сериен убиец. В следващите дни още клипове ще бъдат пуснати в официалния „Фейсбук” профил на книгите на Кинг – „Stephen King Books”.

От издателството „Hodder & Stoughton” отказват да разкрият кои ще са следващите персонажи. Но на 3 юни самият г-н Мерцедес ще оживее по повод публикуването на романа.

Книгата ще проследи историята на пенсионирания детектив от отдел убийства Бил Ходжс, който е преследван от кошмари, свързани със случаите, които не е разрешил. Особено го тормози случай, в който шофьор с откраднат „Мерцедес“ прегазва опашка от безработни, наредили се пред бюро по труда. 8 са убити, 15 са ранени, но убиецът не е хванат.
Месеци по-късно Ходжс получава писмо от човек, който твърди, че е извършителят и се заканва да извърши дори по-големи злини. Бил е решен на всичко, за да го спре.

Свързани заглавия
Роман за сериен убиец от Стивън Кинг излиза през 2014 г.

Клипът може да видите тук

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

223197_b

Отрезвяваща история за България създаде наш хроникьор

И народите имат душа, напомня ни Тони Зарев Неговата „Отрезвяваща история… и други истории” работи …