Начало / Свят / Дж. К. Роулинг дебютира като сценарист в трилогия по книга за света на Хари Потър

Дж. К. Роулинг дебютира като сценарист в трилогия по книга за света на Хари Потър

Ще бъде направена филмова трилогия по книга за света на Хари Потър, съобщи huffingtonpost.com. Става въпрос за произведението на Дж. К. Роулинг „Fantastic Beasts and Where to Find Them“, публикувано през 2001 г. Новината беше съобщена от изпълнителния директор на студиото „Warner Bros.“ Кевин Цуджихара в интервю за „Ню Йорк Таймс“.

Книгата е създадена от Роулинг с цел събиране на средства за благотворителната организация „Comic Relief“. Заглавието е заимствано от учебник, по който се учи в училището за магия и вълшебство „Хогуортс“. Действието се развива 70 години преди да започнат приключенията на Потър и неговите приятели. Самата Роулинг се е съгласила да напише сценарии за филмите, което означава, че тя ще дебютира в тази сфера.

„Fantastic Beasts and Where to Find Them“ е концентрирана върху митичните същества от света на световноизвестната поредица. Макар все още проектът да е в съвсем ранен етап – още няма нито режисьор, нито актьорски състав – той ще бъде в светлината на прожекторите. Трилогията ще означава, че франчайзът „Хари Потър” се завръща в кината. А това е филмовата поредица с най-високи приходи в историята – 7,7 милиарда долара.

Книги от Роулинг тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …