Начало / Свят / Балет, посветен на Вирджиния Улф, ще се играе в Кралската опера в Лондон

Балет, посветен на Вирджиния Улф, ще се играе в Кралската опера в Лондон

Балет, посветен на живота и творчеството на Вирджиния Улф, ще се играе в Кралската опера в Лондон, съобщи thebookseller.com. Той ще бъде озаглавен „Woolf Works“. Постановката, която ще дебютира догодина, ще се превърне във важна част от сезон 2014/15 от програмата на Кралската опера. Тя ще представя сюжета на класическия роман на Улф, „Госпожа Далауей“, както и други нейни известни произведения.

Хореографът Уейн Макгрегър, автор на балета, коментира:

„Нейният стил на писане е основан на своеобразното нарушаване на правилата, що се отнася до организация на думи и мисли. Това беше отлична основа за мен да направя нещо ново. Ще смесим различни неща, ще направим няколко пътешествия между различни времеви периоди. Надяваме се да предложим един иновативен и добър начин за преживяване на творчеството на Улф“.

Вирджиния Улф е британска писателка, родена през 1882 г. Истинското й име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите й произведения са „Госпожа Далауей”, „Към Фара” и „Собствена стая”. Тези, както и други нейни книги, са преведени на български. Умира през 1941 г.

Свързани заглавия
Младата Вирджиния Улф за човешкия ум

Чуйте единствения останал аудио запис на Вирджиния Улф

Книги от Вирджиния Улф тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …