Начало / Свят / Ан Райс се подписа под петиция срещу тормоза на писатели в „Амазон”

Ан Райс се подписа под петиция срещу тормоза на писатели в „Амазон”

Ан Райс, автор на бестселъра „Интервю с вампир”, се подписа под петиция срещу „тормоза на писатели” в „Амазон”, съобщи mediabistro.com. Петицията, организирана от писателя и редактор Тод Барселоу, е адресирана до Джеф Безос и Джон Файн. В писмо се призовава за повече контрол над потребителите, които пишат коментари и ревюта на книги.

Авторите, подкрепили петицията, се опитват да сложат край на т.нар. „тормоз” от страна на потребителите, които могат безнаказано да атакуват и обиждат различни писатели, дори с няколко регистрации наведнъж.

Ето и част от писмото на Берселоу:

„Аз вярвам, както и безброй други, подкрепили тази петиция, че този тормоз е възможен, благодарение на анонимността в системата за коментари на „Амазон”. Има хора, които използват тази слабост на системата, за да атакуват най-различни писатели и да правят живота им нещастен. Те си създават няколко регистрации и атакуват безмилостно всеки, който преценят, че не трябва да публикува книга, не трябва да коментира във форум и т.н. Така дори един акаунт на потребител да бъде изтрит, той има няколко други. Освен това, анонимността позволява всеки с изтрит акаунт просто да си създаде нов и да продължи с безчинствата”.

Ан Райс е американска писателка, родена през 1941 г. Тя пише в жанровете фентъзи и ужаси. Вампирите и вещиците често са главни персонажи в нейните книги. Творчеството й е оказало силно влияние върху готическата субкултура. Сред преведените на български нейни романи са класиката „Интервю с вампир”, но също така „Пандора”, трилогията „Вещиците” и др.

Книгите на Ан Райс тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …