Начало / Свят / Биография на Неймар е вече в книжарниците

Биография на Неймар е вече в книжарниците

Биография на футболиста на „Барселона”, Неймар, е вече на испаноезичния книжен пазар, съобщи „Марка”. „O Rei Neymar, el último poeta del balón” от Лука Кайоли разказва кратката, но вълнуваща история на 22-годишната звезда от Бразилия. Творбата е публикувана от „Editorial Planeta” и е 240 страници.

Сред любопитните случки за Неймар е престоя му на проби в „Реал Мадрид” през 2006 г. Тогава той е бил на косъм да подпише с най-големия съперник на сегашния си клуб. В крайна сметка, той не преминава в мадридския гранд, като не става ясно дали причината е носталгия по дома или 60 000 евро, които баща му е поискал. Впоследствие лондонският „Челси” също го иска, но накрая бразилецът подписва договор със „Сантос” с изключително висока заплата.

Книгата информира, че Неймар е 5-ят най-високо платен футболист в света, макар да е на едва 22 години. Проследена е в детайли кариерата му в „Сантос”, където печели 6 трофея и отбелязва 138 гола. Кайоли взима и мнението на различни влиятелни фигури в световния футбол за Неймар – сред тях треньорите Висенте дел Боске и Луиш Фелипе Сколари, както и играча на „Милан” Робиньо.

Неймар е бразилски футболист, роден през 1992 г. В момента играе за испанския отбор „Барселона”, а преди това се е състезавал за „Сантос”. Неймар е считан за един от най-големите таланти на световния футбол. Играе и за националния отбор на Бразилия. Наричан е наследник на легендата Пеле.

Биография на Лионел Меси от Лука Кайоли тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …