Начало / Любопитно / „После“ от Розамънд Лъптън (анотация)

„После“ от Розамънд Лъптън (анотация)

„После“ от Розамънд Лъптън разказва трогателна история, която ще отеква в съзнанието на читателите дълго след като са прелистили и последната страница. Почитателите на добрия психологически трилър ще оценят тази истински завладяваща книга. Розамънд Лъптън е автор на световния бестселър „Сестра“, който излезе на българския пазар през 2010 г. Дебютният ѝ роман получава изключително ласкави отзиви от критиката. Още с излизането си влиза в престижната класация на редакторите на в. „Ню Йорк Таймс“. Оглавява и класациите за книги в редица европейски страни.  „После“ е вторият ѝ роман, който има още по-голям международен успех. Той заема престижното второ място за художествена литература за 2011 г. в „Амазон” във Великобритания. Романът е на втора позиция и в класацията за бестселъри за 2011 г. на в. „Сънди Таймс“. През април 2012 г. книгата е публикувана в САЩ и веднага се превръща в „Избор на редакторите в „Амазон”, където е обявена за най-добра книга за 2012 г. Част е от класацията с бестселъри за 2012 г. на „Пъблишърс Уикли“.
Черен пушек се носи към синьото лятно небе. Училището, в което учат и двете деца на Грейс, гори. Тя вижда дима и хуква, защото знае, че седемнайсетгодишната ѝ дъщеря Джени е вътре. И влиза в горящата сграда, за да я спаси. Грейс, която всъщност разказва историята в книгата, е пострадала много тежко, а Джени е жестоко обгорена. Майка и дъщеря изпадат в кома. И докато двете се борят за живота си в болницата, а бащата и братчето на Джени са изправени пред тази огромна трагедия, полицията открива, че пожарът е запален умишлено. В последвалото разследване никой не е този, за който се представя, и нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. На всяка нова страница Розамънд Лъптън вкарва нов елемент и мотив за ужасното престъпление: Джени е получавала заплашителни писма, по-малкият ѝ брат Адам е тормозен в училище, един учител наскоро е уволнен след тежък инцидент, най-добрата приятелка на Грейс е малтретирана от съпруга си, училището е затънало във финансови проблеми.
Във вихъра на всички тези събития една майка ще трябва да открие злосторника, който продължава да заплашва живота на децата ѝ. И да се пребори с ограниченията на физически болното си тяло, за да открие, че за майчината любов наистина няма граници и невъзможни неща. „После“ е необикновен трилър за тънката граница между материалното и духовното, за съдбоносните решения и за силата да преодолееш страховете си. Съчетание от вълнуващите семейни саги на Джоди Пико и зловещите мистерии на Рут Рендъл, книгата няма да остави никого равнодушен.

 

ОТЗИВИ

„Един завладяващ роман“ – „Ню Йорк Таймс“

„Фино обрисувания портрет на майчината любов от Лъптън е искрено затрогващ“ – „Бостън Глоуб“

„Читателите ще бъдат поразени от „После“. Невъзможно е да се отдаде по-голямо уважение към връзката между майка и дъщеря в криминален роман. Има толкова обрати, разбиващи сърцето в тази трагична и напрегната книга“ – „USA Today“

„Отличен роман, изпълнен с обрати“ – „The Daily American“

„В „После“ виждаме почерка на майстор на всяка страница. Безкомпромисното емоционално въздействие, звучният поетичен стил и завладяващата история правят тази книга съвършено изживяване за читателя. Гарантирам, че този роман ще докосне всеки“ – Джефри Дивър, автор на бестселъри

„После“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …