Начало / Свят / Нов филм за Питър Пан с отворен кастинг на „Уембли”

Нов филм за Питър Пан с отворен кастинг на „Уембли”

Ще бъде направен нов филм за вечния герой на сър Джеймс Матю Бари, Питър Пан, съобщи „Гардиън“. Интересното е, че кастингът е отворен – всяко момче между 11 и 13 години, което отиде на прослушване, може да получи главната роля и да стане холивудска звезда впоследствие. Студиото „Warner Bros“ очевидно е наясно, че интересът ще е огромен, затова мястото на кастинга е стадион „Уембли“ в Лондон. Момчетата трябва да се явят на 23 февруари, придружавани от родител или пълнолетен придружител.

Режисьор на лентата, озаглавена „Pan“, е Джо Райт, адаптирал на големия екран литературни класики като „Гордост и предразсъдъци“ и „Ана Каренина“. Джейсън Фукс е сценарист. В продукцията ще участват Хю Джакман и Гарет Хедлънд. Снимките трябва да започнат през април, а филмът би трябвало да тръгне по кината в САЩ през лятото на 2015 г.

Историята на Питър Пан – момчето, което отказва да порасне, е адаптирана многократно. Най-известният филм е може би „Пътят към Невърленд“ от 2004 г., в който в ролята на драматурга Бари се превъплъщава Джони Деп.

„Питър Пан“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …