Начало / Свят / Силвия Дей получи 8-цифрен аванс за нова поредица

Силвия Дей получи 8-цифрен аванс за нова поредица

Писателката Силвия Дей получи 8-цифрен аванс от своето издателство, „St. Martin’s Press”, за нова поредица, съобщи „Ню Йорк Таймс”. Нещо повече – издателството се е съгласило да даде огромната сума само за следващите 2 нейни книги. Серията, която Дей ще стартира, е озаглавена „Blacklist”.

Силвия Дей стана известна със своята трилогия „Кросфайър”, преведена и на български език. Еротичните й творби се превърнаха в бестселъри в цял свят. 40-годишната Дей е публикувала над 20 книги през последното десетилетие, издадени от най-различни издателски къщи. Тя постигна успех чак с „Кройсфайър”, която „пое щафетата” от трилогията на Е Л Джеймс „Петдесет нюанса сиво”. Джеймс предизвика истински бум в продажбите на еротичните и романтични романи.

Поредицата „Blacklist” ще проследи историята на млада двойка в Манхатън. Тя е студентка в „Columbia”, а той – в „Fordham University”. Главната сюжетна линия ще бъдат възходите и паденията на тяхната връзка през годините. Първата част ще излезе в началото на 2015 г.
Издателството „St. Martin’s Press” поема известен риск с тази голяма сделка. От една страна се очаква нов бум с излизането на филмовата адаптация на „Петдесет нюанса сиво” за Свети Валентин 2015 г., но пък книготърговците в Ню Йорк коментират, че жанрът бележи явен спад. Те казват, че нюйоркският авантюристичен дух е бил лесно заразен от манията по еротичния романс, но ентусиазма е минал и в момента този жанр далеч не е най-продаваният.

Свързани заглавие
Силвия Дей: Читателите са тези, които ни правят това, което сме

Нов еротичен роман дебютира по-силно от „50 нюанса сиво”
Силвия Дей: Не мога винаги да мисля как ще реагира читателят
„Открита пред теб“ от Силвия Дей (откъс)

Трилогията „Кросфайър” тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …