Начало / Автори / Защо бъдещето е на самоиздаващите се автори

Защо бъдещето е на самоиздаващите се автори

Сайтът wiseinkblog.com извежда 5 причини, според които писателите, заобикалящи издателствата, ще постигат все по-голям успех.

1. Големите традиционни издателства няма вече този престиж – преди договор с голямо издателство поставяше автора сред литературния елит. Сега обаче читателите има повече възможности и „власт”. Затова един писател може да стане известен и без да го подкрепя голямо издателство.

2. Писателите, които преди са разчитали на хонорара от издателството, вече печелят и когато сами се издават – сред тях има топ експерти, мисловни лидери, автори на бестселъри. Всички вече виждат, че могат сами да постигат успех.

3. Самоиздаващите се работят в ниши, които издателствата избягват – традиционните издателства не задоволяват вкуса на всички типажи клиенти. Независимите го правят. По този начин те помагат на бизнеса с книги да се разраства.

4. Традиционният издателски бизнес е воден от печалбите, а не от желанията на клиентите – издателствата позволиха на големите търговци да завземат бизнеса с електронни издания. По този начин те изостанаха с много, защото не пожелаха да излязат от комфортната си зона. Също така позволиха на независимите автори да публикуват каквото пожелаят – добро съдържание, лесно за набавяне, лесно за разпространение и споделяне. Самоиздаващите се писатели няма нужда да мислят за печалбата на компанията.

5. Дори да искат, издателствата не могат да си позволят да дават големи хонорари на неизвестни писатели – самоиздаващите се автори разбраха, че могат да постигат успех сами. Поради тази причина все повече писатели решават да се лишат от подкрепата на издателствата.

Свързани заглавия
Самоиздаващ се писател продава милиони
Самоиздаващият се автор Джон Лок подписа със „Саймън & Шустер”
Греъм Суифт : Е-книгите застрашават поминъка на писателите

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …