Начало / Свят / Сприхавият Алекс Фъргюсън описан в книга

Сприхавият Алекс Фъргюсън описан в книга

Спортен журналист разказва за 25-те години, през които особнякът мениджър води „Манчестър Юнайтед“

Излезе книга за 25-те години, през които един от най-екстравагантните, но и най-успешни мениджъри – сър Алекс Фъргюсън – е начело на Манчестър Юнайтед, информира „Индипендънт”. Книгата се нарича „Живот със сър Алекс: Историята на един фен за 25-те години на Фъргюсън в Манчестър Юнайтед”. Написана е от английския спортен журналист Уил Тайди.

Тайди, който е известен като заклет фен на „Червените дяволи”, е описал целия период, през който сприхавият треньор ръководи английския гранд. Той се е опитал да пресъздаде времената от зимата на 1986 г. до наши дни от гледната точка на средностатистическия привърженик.

Алекс Фъргюсън е роден през 1941 г. в Глазгоу, Шотландия. Не прави бележита кариера като футболист, играе в Глазгоу Рейнджърс и Фолкърк. Периодът му като мениджър на Манчестър Юнайтед е рекорден за историята на клуба. Макар да има многобройни постижения, Фъргюсън е известен с чепатия си характер и често влиза в конфликти с най-добрите футболисти на отбора, като Пол Инс, Дейвид Бекъм или Кристиано Роналдо. Интересен факт е, че тези спорове винаги завършват в полза на треньора.

След като печели требъл през 1999 г. (шампион на Англия, Купа на Англия и Шампионска лига), Фъргюсън получава титлата „сър”. Под негово ръководство са играли три поколения футболни звезди, сред които Петер Шмайхел, Гари Палистър, Рой Кийн, Райън Гигс, Ерик Кантона, Марк Хюз, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо. В момента цветовете на Юнайтед защитава и българинът Димитър Бербатов.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …