Начало / Свят / Холивудски звезди озвучават аудиокниги

Холивудски звезди озвучават аудиокниги

Колин Фърт ще чете „Краят на любовната афера” от Греъм Грийн

Някои от най-известните холивудски актьори ще озвучават класически книги, съобщи „Гардиън”. Аудиокнигите, които до скоро не бяха популярни, са вече сред хитовете на издателствата, а сред озвучителите на известни творби ще бъдат носители на наградата „Оскар” като Дъстин Хофман, Кейт Уинслет, Колин Фърт и Никол Кидман.

Кейт Уинслет ще чете „Терез Ракен” от Емил Зола. „Като слушател, който бива пренасян в друг свят, друга атмосфера от различен от собствения ми глас…това е невероятно, магическо усещане”, коментира актрисата. Никол Кидман ще озвучава „Към фара” от Вирджиния Улф, Колин Фърт – „Краят на любовната афера” от Греъм Грийн, а Дъстин Хофман една по-малко популярна творба – „Да бъдеш там” от Джери Косински.

Записите ще бъдат достъпни след Нова година и ще бъдат издавани от „Аудибъл” – най-големият разпространител на книги в този формат в Обединеното кралство. Фирмата работи в сътрудничество с „Амазон”. Основателят на компанията, Доналд Кац, коментира: „За мен това е нещо много интересно. Големите актьори придават собствен нюанс на книгите. Би трябвало да е любопитно за хората. Аз лично бих слушал, ако Колин Фърт ми чете етикет от буркан с мармалад или пък Дъстин Хофман да ми рецитира от кутия със зърнена закуска”.

Сред останалите популярни актьори, които ще озвучават романи са Мег Райън – тя ще чете „Човешка комедия” от Уилям Сароян, Самюъл Джаксън – „Ярост в Харлем” от Честър Хаймс и др.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …