Начало / Свят / Предисторията на дон Вито Корлеоне ще излезе в книга

Предисторията на дон Вито Корлеоне ще излезе в книга

Синът на Марио Пузо е убеден, че феновете на „Кръстникът” ще бъдат приятно изненадани

Книга, допълваща шедьовъра на Марио Пузо „Кръстникът”, ще излезе на пазара следващото лято, пише британското издание „Гардиън”. Тя е базирана на нефилмиран сценарий, писан от Пузо. Своеобразното продължение на „Кръстникът” – „Фамилията Корлеоне”, ще бъде написано от известния американски автор Ед Фалко, преподавател в университета във Вирджиния. Творбата ще разказва как Вито Корлеоне води брутална борба за оцеляване и място под слънцето в подземния свят и бъдещото му издигане като най-могъщия член на„Коза Ностра”.

Тя ще бъде издадена от „Grand Central Publishing” и се очаква да бъде отпечатана през юли 2012 г. „Книгата ще бъде посрещната радушно от всички фенове на трилогията”, убеден е синът на известния писател Тони Пузо.

„Ще бъде съставена от материали на самия Пузо. Фалко е запазил всички герои, които познаваме. Произведението няма да бъде свързано с „Кръстникът”, а ще се открои като отделна история за семейство Корлеоне. Всички почитатели на историята ще бъдат доволни”, казва издателят Джейми Рааб.

„Кръстникът” е публикуван през 1969 г. и досега е продаден в над 21-милионен тираж. Книгата се задържа 67 седмици в класацията на бестселърите на „Ню Йорк Таймс”. Снимаха се и 3 много успешни филма, които спечелиха „Оскар”-и. Сценариите бяха писани от Марио Пузо, а режисьор беше Франсис Форд Копола. На снимачната площадка таланта си показаха имена като Марлон Брандо, Ал Пачино, Робърт де Ниро, Робърт Дювал, Даян Кийтън и Анди Гарсия.
Втората част на трилогията показва хроника на живота на Вито Корлеоне. Засега не е ясно как „Фамилията Корлеоне” ще се нагоди спрямо нея.

Марио Пузо почина през 1999 г. на 78 години. Той казва за най-успешния си роман: „Адски ми се иска да го бях написал по-добре”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …