Начало / България / „Сбогом, Брюксел” от 9 май в книжарниците

„Сбогом, Брюксел” от 9 май в книжарниците

Леа Коен представя романа си във веригата „Хеликон”

„Сбогом, Брюксел” – последният роман на Леа Коен, ще бъде представен в книжарниците на „Хеликон”. Ден след празника на българската писменост и култура тя ще гостува в най-голямата книжарница в България „Хеликон-Пловдив, Център”. Срещата й с пловдивските почитатели ще е от 18 ч.

На 27 май, петък, от 18 ч Леа Коен ще бъде и в „Хеликон-Стара Загора”, а в събота, 28 май, от 11 ч ще е на разположение на читателите си в „Хеликон-Бургас”. Книгата ще бъде в книжарниците от 9 май.

„Сбогом, Брюксел” е завършен през март.Това е криминален роман, основан на два действителни случая, на които писателката е била не само свидетел, но и участник по време на мандата си като посланик в столицата на Европа, Брюксел.

Леа Коен е автор на осем романа, една пиеса и няколко разказа. Нейни произведения са преведени на немски, английски, сръбски и албански език. Романът ѝ „Консорциум Алтернус“ има голям успех в немския превод на Томас Фрам (под името „Империята Калдерон“) и в рамките на няколко месеца през 2010 г. за него в международната преса (Германия, Австрия, Швейцария, САЩ) излизат около 100 рецензии и публикации. Романът е номиниран за Европейската награда за литература.

„След Херта Мюлер – още един силен женски глас от Източна Европа, Леа Коен, която разказва завладяващо историята на своето време…“, коментира авторитетният германски вестник „Ди Велт”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …