Начало / България / „Сбогом, Брюксел” от 9 май в книжарниците

„Сбогом, Брюксел” от 9 май в книжарниците

Леа Коен представя романа си във веригата „Хеликон”

„Сбогом, Брюксел” – последният роман на Леа Коен, ще бъде представен в книжарниците на „Хеликон”. Ден след празника на българската писменост и култура тя ще гостува в най-голямата книжарница в България „Хеликон-Пловдив, Център”. Срещата й с пловдивските почитатели ще е от 18 ч.

На 27 май, петък, от 18 ч Леа Коен ще бъде и в „Хеликон-Стара Загора”, а в събота, 28 май, от 11 ч ще е на разположение на читателите си в „Хеликон-Бургас”. Книгата ще бъде в книжарниците от 9 май.

„Сбогом, Брюксел” е завършен през март.Това е криминален роман, основан на два действителни случая, на които писателката е била не само свидетел, но и участник по време на мандата си като посланик в столицата на Европа, Брюксел.

Леа Коен е автор на осем романа, една пиеса и няколко разказа. Нейни произведения са преведени на немски, английски, сръбски и албански език. Романът ѝ „Консорциум Алтернус“ има голям успех в немския превод на Томас Фрам (под името „Империята Калдерон“) и в рамките на няколко месеца през 2010 г. за него в международната преса (Германия, Австрия, Швейцария, САЩ) излизат около 100 рецензии и публикации. Романът е номиниран за Европейската награда за литература.

„След Херта Мюлер – още един силен женски глас от Източна Европа, Леа Коен, която разказва завладяващо историята на своето време…“, коментира авторитетният германски вестник „Ди Велт”.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …