Начало / Свят / Лари Флинт разбулва сексуалното иго на Америка

Лари Флинт разбулва сексуалното иго на Америка

Разследване в президентските спални дава обяснение за скандални исторически събития

Лари Флинт – легендарният издател на списание “Хъстлър”, и професорът по история в Колумбийския университет Дейвид Ейзънбах представиха на 4 май съвместната си книга “Една нация под сексуално иго: Как личният живот на президенти, първи дами и техните любовници промени курса на американската история”, съобщи в. “Лос Анджелис Таймс”. Двамата правят разследване в спалните на най-известните американски политици и вадят на показ интимни подробности, повлияли на обществения живот и в много случаи довели до ужасяващи последици.

“Бен Франклин спаси американската революция с прелъстяване на французойки. Гей аферата между президента Джеймс Бюканън и сенатора Уилям Кинг спомогна за разцеплението на Щатите, довело до избухването на Гражданската война. Приятелката на Удроу Уилсън диктуваше писмата му до германския кайзер. Лесбийска връзка вдъхнови Елинор Рузвелт да се бори за равни права на половете. Колоритният сексуален живот на най-влиятелните американски лидери повлия социални движения, правителствени политики, избори и дори войни. Сега обаче те са така “избелени” от историците, че хората мислят, чe Томас Джеферсън и Ейб Линкълн са били от мрамор, а не от плът и кръв.” С този откъс книгата е представена на специалния сайт, който я рекламира (onenationundersex.com).

Лари Флинт е познат на българската публика от филма на Милош Форман “Народът срещу Лари Флинт”, пресъздаващ действителен съдебен процес, спечелен от издателя във Върховния съд на САЩ благодарение на Първата поправка в американската конституция. Случаят му се изучава във всички юридически факултети в Щатите. Флинт, който е на 69 години и е парализиран от години, живее в Калифорния.

Съавторът му Дейвид Ейзънбах преподава американска политическа история и е създател на филм за канал “Хистори”, разкриващ как сексът на президентите е повлиял на американската история. Живее в Ню Йорк.

Фото: en.wikipedia.org

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …