Начало / Свят / E Л Джеймс е спечелила близо 10 милиона лири за година

E Л Джеймс е спечелила близо 10 милиона лири за година

Сексът продава. Поредното доказателство за това е авторката на трилогията „Петдесет нюанса сиво“  Е Л Джеймс, съобщава в. „Гардиън“. Бившата английска домакиня е спечелила близо 10 милиона лири от работата на компанията си „Fifty Shades Ltd“ само през изминалата година, твърди изданието. Фирмата й е оценена на борсата за 20 милиона паунда.

52-годишната Джеймс е заработила за себе си 2,6 милиона паунда, срещу 3,2 милиона за 2013 г. тя е дала почти 1 милион от парите си за благотворителност. 2014 г. се оказа не особено добра финансово за нея, тъй като година по-рано приходите на компанията й са били 25 милион паундаа. Очаква се това да се промени през 2015, след като на пазара вече от седмица е новият й бестселър – “Grey”. Филмът по първата част от трилогията й с участието на Дакота Джонсън и Джейми Дорнан пък счупи боксофис класациите с приходи от над 360 милиона лири. Книгите и филмът доведоха и до засилен интерес към фен стоки като чаши, бижута, ключодържатели, бельо и тениски. На пазара се появиха и две марки вино, вдъхновени от сюжета.

Джеймс обаче все още не е най-печелившата писателка във Великобритания. Рекордът се държи от „майката“ на Хари Потър Дж. К. Роулинг, която вече е продала над 400 милиона копия от своите книги.

Свързани заглавия

Критиците са безкомпромисни към новата книга на Е Л Джеймс

Днес излиза „Grey“ – новият роман на Е Л Джеймс

Копие от ръкописа на новия роман на Е Л Джеймс е откраднато

E Л Джеймс обяви продължението на „Петдесет нюанса сиво”

Крисчън Грей предизвика наплив на туристи в Сиатъл

Трилогията на E Л Джеймс тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …