Начало / Свят / Обама са най-пишещата президентска фамилия

Обама са най-пишещата президентска фамилия

И сестрата на държавния глава на САЩ издаде книга, посветена на починалата им майка

Писателите в първото семейство на САЩ се увеличиха с още един. По-малката сестра на Барак Обама – Мая Касандра Сютъроуин, е написала детска книжка, съобщи „Ню Йорк Таймс“. „Стълба към луната“ е посветена на починалата им майка Ан Дънам. Мая е родена през 1970 г. в Джакарта от нейния втори брак.

Сестрата на президента отказала да бъде представена на литературния агент на Обама и дори не пожелала да му покаже ръкописа си, като заявила, че иска да намери своя собствена пътека. „Тази пътека в нейното семейство обаче е доста пренаселена“, отбелязва „Ню Йорк Таймс“ и припомня, че президентът вече спечели милиони от първите си две книги, а наскоро пусна и детска книжка. Жена му Мишел току-що сключи договор за книга, посветена на градината на Белия дом. Нейният брат Крейг Робинсън публикува мемоари миналата година.

Единият брат на Обама – Марк, който живее в Китай, публикува полуавтобиографичен роман през 2009 г. Другият – Джордж, който живее в Кения, миналата година се представи с автобиографията „Родина“, в която разказва за опита си да се трансформира от дрогиращ се гангстер в адвокат на бедните в Найроби.

Дори майката на президента е публикувана. През 2009 г. – 14 години след смъртта й, Duke University Press издаде докторския й труд от 1992 г. „Оцеляване в бедността: селската индустрия в Индонезия“. Сега 40-годишната Мая, която е майка на две дъщери и преподава в университета в Хонолулу, поема литературната щафета.

Обама не са първата пишеща президентска фамилия, припомня „Ню Йорк Таймс“. Елиът Рузвелт, синът на Франклин Рузвелт, е публикувал серия от криминалета. Маргарет Труман написала и романи, и документални книги, след като баща й излязъл от Белия дом. Джена Буш, дъщерята на Джордж Буш – младши, написа „Историята на Ана“ – разказ за приятелството й с жена от Панама, която има ХИВ. Книги издадоха още Хилари Клинтън, Барбара Буш, Типър Гор, Лора Буш.

Фото:politicalarticles.net

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …