Начало / България / Сабина Кърлева е носителят на първа награда от конкурса „Веселин Ханчев“

Сабина Кърлева е носителят на първа награда от конкурса „Веселин Ханчев“

Сабина Кърлева взе първата награда в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ – Стара Загора’2012, съобщи „Дарик”. След броени дни младата дама навършва 26 години. В момента тя учи магистратура в Германия и не присъства на официалното награждаване. Творбата, за която получи „Златното яйце“ се казва „Истанбул“.

Общо 78 участници от цялата страна се включиха със свои творби в 29-тото издание на конкурса. Тричленното жури, с председател Камелия Спасова, определи две втори и две трети награди. Съответно на второ място са Андрияна Спасова за стихотворението „Туп“. Андрияна е на 25 години от София. Тя си раздели признанието с 23-годишния Димитър Манолов от Пловдив. Отличията за трето място отидоха при двама адаши Димитър Ганев и Димитър Калчев. Ганев заинтригува публиката със стихотворението „Все повече приличаш на растение“, а Калчев с „Вселената, превърната в неделен следобед“.
Фурор предизвика представянето на стихотворението на отличения с поощрение Мартин Колев от Бургас. Неговите „Ключове“ взривиха с аплодисменти Античната улица в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Освен „Златното яйце“  беше връчена и наградата „Икар“ за изключителни постижения в областта на изкуствата и науката. Тя беше дадена на Галина Костова – ученичка от ХІІ клас.Тя призова своите връстниците  да четат повече.

След награждаването беше представена стихосбирката „Въжеиграчът“ на Никола Петров, носител на Голямата награда от 2011 година.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …

Един коментар

  1. Честито на наборката Андри!