Начало / България / Почина Крум Благов

Почина Крум Благов

Днес, 22 май, почина журналистът и автор на няколко книги Крум Благов. Новината разпространи семейството му.

Благов е роден на 17 октомври 1953 г. в София. Завършва българска филология в СУ с втора специалност немски език.
Пътят си в журналистиката Крум Благов започва през 1976 година, като репортер във вестник „Народна младеж“. Шест години по-късно постъпва във вестник „Земеделско знаме“ като съдебен репортер. От тези години е и увлечението му към разследващата журналистика, на която посвещава целия си живот. В началото на демократичните промени напуска „Земеделско знаме“ и става издател на вестник „Репортер 7“, който продължава да излиза до 1998 година. В него Благоев е и основен автор, като пише политически анализи, портрети, коментари и разследвания. От 2002 г. поддържа платен сайт за журналистически разследвания.

Автор е на книгите „50-те най-големи атентата в българската история“ (2000 г.) и „60-те най-големи атентата в българската история“ (2007) и „Милионите на Живков. Мит или истина?“ (2015) и др. Редактор е на редица книги, между които тези на проф. Андрей Пантев и доц. Борислав Гаврилов „100-те най-влиятелни българи“ и „100-те най-влиятелни чужденци в българската история“, а също и на биографията „Хитлер. Легенда, мит, действителност“ от проф. Вернер Мазер – най-големия германски изследовател на нацизма.

Крум Благов е създател на първия журналистически конкурс в новата история на България, като през 1991 г. се появява „Репортер на годината“, в който е председател на организационния комитет до 1997 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

book-1421097_1280

Типология на четящите – кратък наръчник, в който сте и вие

Определете сами своята… диагноза Книгите са голямо изкушение и навлязат ли веднъж в живота ни… трудно …

Един коментар

  1. Цветана Кьосева

    Изключително коректен издател, прецизен редактор и перфектен журналист! Лека му пръст!
    Цветана Кьосева, един от неговите автори