Начало / Читатели / „ 5 дни” от Дъглас Кенеди (ревю)

„ 5 дни” от Дъглас Кенеди (ревю)

Елена АЛЕКСИЕВА

В онова далечно лято на 2006 се влюбих. Не за пръв път в книга, но за пръв път в Дъглас Кенеди и неговата „Като белег на сърцето”. Любовта ни се оказа трайна – поне от моя страна, нищо че не съм му била изцяло вярна. През годините се подадох на „Изкушение”, уцелих „Моментът”, сключихме „Сделката” – той да пише, аз да го чета и обожавам.

Така тези дни я докарахме до „5 дни“.

Няма друг мъж-писател, който така достоверно да разказва историите си от името на жена, както го умее Дъглас Кенеди.

В „Пет дни“ героинята му е Лора – поуморена от ежедневието, трудния характер на съпруга си и проблемите с децата и безпаричието рентгеноложка. Еднообразният й живот е разпокъсан на парчета след случайната среща с Ричард. Разбира се, уикендът им е горещ, разбира се, любовта им изглежда по-силна от обстоятелствата и разбира се, те се заричат, че ще променят живота си от този ден нататък. Какво се случва, ще разберете от книгата, която може да ви причини една-две безсънни нощи.

Увлекателният изказ на Кенеди и прецизният му разрез на характерите е запазена негова марка.

Само, моля ви, ако скоро сте прочели неговата „Като белег на сърцето”, дайте си няколко месеца почивка, преди да подхванете „5 дни“. Макар и ситуирани в различни епохи, двата романа си приличат. Явно големият писател не може да избяга от обсесията си към силната жена. Но не правим ли всички ние тъкмо това – разказваме вариации на една и съща история, която е белязала живота ни?

Последно изречение от мен – не подминавайте тази книга, чете се за дни или нощи, но пази спомени за години напред…

„5 дни“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …