Начало / България / Авторът на „Между Нирвана и Самсара“ Атанас Куцев: Занимавайте се с това, което обичате

Авторът на „Между Нирвана и Самсара“ Атанас Куцев: Занимавайте се с това, което обичате

Множество позитивни млади и артистични хора се събраха в столичната книжарница „Хеликон Витоша“ за премиерата на книгата „Между Нирвана и Самсара“ на фотографа пътешественик Атанас Куцев. Изданието е дело на „Вакон“ и разказва за тримесечното пътешествие на автора в Далчения Изток – в Индия, Непал, Малайзия, Индонезия.

„Преди време, на една фотоизложба, едно момиче дойде при мен и ми каза: „Ти имаш много история, защо не ги разкажеш? Учудих се и казах: „Нали това правя с тези снимки“. Но тя настоя, че трябва да ги опиша и събера в книга. Докато пишех книгата бях със счупен крак. Но беше невероятно изживяване да се връщам ден по ден в това пътешествие и да си спомням всяка една подробност. Тази книга означава много за мен. Събира всичко, което съм искал да направя, да го извлека от себе си и да го дам на всички други. Тази книга е доказателство, че всеки може да се занимава с това което обича. Няма невъзможни неща“, разказа Наско.

„Наско е човек за пример за мен. С каквото се захване – успява. Захваща се с много неща и продължава да преоткрива себе си“, каза и Моника Балабанова, участник в приключенията на автора в Далечния Изток и автор на предговора на  „Между Нирвана и Самсара“.

Куцев ще представи книгата си и в родния си град Пловдив. Представянето ще е на 13 юни от 17 ч в книжарница „Хеликон-Пловдив, Център“.

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …