Начало / Читатели / „Лисицата“ от Галин Никифоров (ревю)

„Лисицата“ от Галин Никифоров (ревю)

Мая КАСАБОВА

Задъхващ роман! Толкова ти влиза под кожата и те омагьосва, че направо не ти се иска да свършва. Искаш още и още от историята, дори и да осъзнаваш, че всъщност целта на автора и на повествованието не е да ти разказва всичко о, а просто да ти даде началните точки, по които ти да свържеш общата картина.

Интересното в тази книга е, че е разказана в два исторически периода, като те се редуват постоянно. Чак към края авторът е решил да даде превес на единия период, за да разберем по-добре един от главните герои и да даде завършеност на историята.

Главната героиня Нора Волпе е от тези персонажи, които не знаеш да харесваш ли или да си скептичен. Също както и Виктор Трейман – другият главен герой в романа. Те двамата, с преплетените си съдби, заради един заплетен и мистериозен случай, са герои, твърде противоречиви, за да си сигурен, че са ти любимци. Тъкмо това е нещото, което ме изуми в тази книга, нямаше твърде ясното разделение на добро и зло, което се шири навсякъде из литературата напоследък.

От друга страна в „Лисицата“ бъка от научни факти, не само в една област. Авторът се е подготвил наистина добре за написването на този роман. Инженер по професия, какво друго да очакваме? Достоверността на фактите и начина на поднасяне определено ме спечелиха – беше ми интересно да чета за математика(та това никога не се случва!).

Накрая искам да подчертая – прочетете тази книга! Препоръчвам я горещо!

„Лисицата“ тук

Прочетете още

71K72qp42yL._AC_UF894,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (13 май – 19 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „King Of Sloth“ от Ана Хуанг (нова в класацията) 2. „Funny …