На фокус
Начало / България / „Българ” излиза на 23 май, премиерата е в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“

„Българ” излиза на 23 май, премиерата е в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“

След като създаде четири сезона и един пълнометражен филм с незабравимите и оригинални герои Българ, Аспарух, Супер Спиро и Унуфри, аниматорът Неделчо Богданов реши да разкаже за приключенията им и на хартия с помощта на един от най-популярните автори на книги-игри у нас – Богдан Русев, известен с псевдонима Робърт Блонд. „Българ” ще бъде представена на 23 май, събота, от 13 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“.

Изданието е на „Сиела“. То е вдъхновено от популярния сериал и е създадено в традицията на книгите-игри. Главен герой е читателят.

„Ще се срещнеш с герои като граф Монте Криско и Лейди Гага, както и ще се сблъскаш с говорещи маймуни, динозаври, месоядни растения, зомбита, скелети, демони, всевъзможни разбойници и пирати.  200 страници и повече от 30 цветни илюстрации те въвличат в едно незабравимо пиратско приключение. Запазва се стила на сериала с многото препратки към поп културата в България и по света. И тук, както и в сериала, отправна точка е родният град на Неделчо Богданов – Несебър. Оттам тръгва приключението на героите и пътят им към мистериозен черноморски пиратски архипелаг“, се казва в анотацията на книгата.

В края на април Неделчо Богданов – авторът на „Българ”, пусна пълнометражния филм във Vbox7, след като в началото на годината лентата събра стотици хиляди в родните киносалони. На премиерата Богданов беше буквално обсаден от фенове, които искаха от него автограф или му показваха своите собствени рисунки на главните герои.

Свързани заглавия

С турне в София, Пловдив, Бургас и Стара Загора ще представят книгата-игра „Българ“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …