Начало / България / Новата биография на легендарния баскетболист Майкъл Джордан ще излезе и на български

Новата биография на легендарния баскетболист Майкъл Джордан ще излезе и на български

„Michael Jordan: The Life“ – последната биографична книга за легендарния баскетболист, ще бъде публикувана от „Жануа ’98“. Тя излезе на английски през 2014 г. и веднага се превърна в бестселър. Преведена е на много езици, включително и на китайски.

Авторът на книгата е популярният в САЩ журналист Роланд Лейзенби.Той е един от историографите и на легендарния треньор Фил Джексън, с името на когото се свързва и кариерата на Майкъл Джордан. Автор е на над 50 книги.

В „Michael Jordan: The Life“ Лейзенби  разкрива историята зад превръщането на Въздушния в икона. Включена е и интересната история по създаването на марката „Air Jordan“ – договорът с „Nike“  и маркетингови трикове, които допълват имиджа на Джордан. Не са подминати и семейните проблеми на Джордан, както и истината за страстта му към хазарта и отношението му към съотборници и треньори.

Майкъл Джордан е роден на 17 февруари 1963 година в Бруклин, Ню Йорк. Считан е за един от най-великите баскетболисти за всички времена. Висок е 198cm. От 1984 г. до 2003 г. (с прекъсвания) е играл в НБА. Известен е с прякора си „Въздушния“  заради високия си отскок.

Свързани заглавия

Нова биография на Майкъл Джордан излиза до дни в САЩ

Прочетете още

xxxIMG-0579-239x300-1-239x300.jpgMic_.esvmeQQ4iw-239x300.jpg,Mic_.nJirAyIALf-239x300.jpg.pagespeed.ic.UQsbiIKojS

Хората станаха лоши – част първа

Николай ФЕНЕРСКИ Помните ли го онзи злодей Антоан Сигърх от „Няма място за старите кучета“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *