Начало / България / Новата биография на легендарния баскетболист Майкъл Джордан ще излезе и на български

Новата биография на легендарния баскетболист Майкъл Джордан ще излезе и на български

„Michael Jordan: The Life“ – последната биографична книга за легендарния баскетболист, ще бъде публикувана от „Жануа ’98“. Тя излезе на английски през 2014 г. и веднага се превърна в бестселър. Преведена е на много езици, включително и на китайски.

Авторът на книгата е популярният в САЩ журналист Роланд Лейзенби.Той е един от историографите и на легендарния треньор Фил Джексън, с името на когото се свързва и кариерата на Майкъл Джордан. Автор е на над 50 книги.

В „Michael Jordan: The Life“ Лейзенби  разкрива историята зад превръщането на Въздушния в икона. Включена е и интересната история по създаването на марката „Air Jordan“ – договорът с „Nike“  и маркетингови трикове, които допълват имиджа на Джордан. Не са подминати и семейните проблеми на Джордан, както и истината за страстта му към хазарта и отношението му към съотборници и треньори.

Майкъл Джордан е роден на 17 февруари 1963 година в Бруклин, Ню Йорк. Считан е за един от най-великите баскетболисти за всички времена. Висок е 198cm. От 1984 г. до 2003 г. (с прекъсвания) е играл в НБА. Известен е с прякора си „Въздушния“  заради високия си отскок.

Свързани заглавия

Нова биография на Майкъл Джордан излиза до дни в САЩ

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …